Vanaf het begin had Exalate een duidelijke visie op netwerkstructuren. En hoewel de bestaande oplossing van Exalate krachtig is om het eerdergenoemde probleem op te lossen, ontstonden er vanuit deze grotere visie ideeën voor de doorontwikkeling van het product. De bestaande oplossing vereist dat het beheer van verbindingen tussen systemen plaatsvindt in de afzonderlijke systemen zelf. Als je bijvoorbeeld Jira met Zendesk wil verbinden, heb je een beheerder nodig in beide systemen om de verbindingen te beheren en wijzigingen door te voeren. Op kleinere schaal werkte dit goed, maar het werd lastiger naarmate het aantal klanten en verbindingen toenam.
Wanneer bedrijven met honderden of zelfs duizenden klanten werken, wordt het beheren van alle verbindingen onoverzichtelijk. Het is niet mogelijk om in te loggen op honderden verschillende systemen om wijzigingen door te voeren. Daarbij bestaat het risico dat een fout in de configuratie de verbinding tussen de systemen verbreekt, wat weer tot andere problemen kan leiden, zoals dataverlies.
Om het product Exalate door te ontwikkelen en schaalbaarder en overzichtelijker te maken, ontwikkelde Avisi samen met Exalate een nieuwe oplossing: Exalate SyncRoom.
Het biedt een overzicht van alle verbindingen, inclusief logging en foutmeldingen, waardoor beheerders in één oogopslag kunnen zien of een verbinding goed werkt en waar eventuele problemen zich voordoen, zonder dat ze hoeven in te loggen op elk afzonderlijk systeem.
Een belangrijk kenmerk van Exalate SyncRoom is ook de flexibiliteit in beheerrechten. Het platform is zo ontworpen dat beheerders bij Exalate in principe toegang kunnen krijgen tot alle verbindingen en servers, maar het biedt ook de mogelijkheid om deze toegang te beperken tot specifieke groepen. Dit betekent dat organisaties hun eigen groep servers en netwerken kunnen beheren zonder toegang te hebben tot andere groepen, waardoor teams onafhankelijk in staat zijn om te werken binnen hun eigen omgeving. Dit maakt Exalate SyncRoom geschikt voor zowel kleinere teams als grote organisaties.
Dit platform is een belangrijke stap richting de ultieme droom van Exalate: het automatiseren van het beheer van verbindingen tussen systemen. In de toekomst wil Exalate dat beheerders eenvoudig kunnen aangeven wat ze willen bereiken, waarna AI de configuraties automatisch toepast.
Beveiliging van gegevens
Een belangrijk uitgangspunt voor Exalate was dat de data-uitwisseling tussen systemen veilig moest blijven. De oorspronkelijke peer-to-peer architectuur, waarbij alleen de betrokken servers met elkaar communiceren en data versleuteld is, moest behouden blijven. Hoewel het beheer van de systemen nu centraal plaatsvindt, blijft de data-uitwisseling direct tussen de systemen, volledig versleuteld en dus veilig.