Neem contact met ons op.
Software Requirements Sprint.
Een goede start is essentieel voor het succes van jouw softwareproject. Een Software Requirements Sprint (SRS) helpt jou om een solide basis te leggen voor jouw ontwikkelingsproces.
Van idee naar realisatie.
Een Software Requirements Sprint helpt om binnen twee dagen van een idee, uitdaging of vraagstuk tot een plan voor software te komen. Samen komen we in enkele dagen tot een gemeenschappelijk begrip, dat wij voor jou omzetten in een uitvoerbaar plan. Dat biedt vele voordelen, waaronder:
- Vermindering van projectrisico's
- Verkorting van de ontwikkelingstijd
- Verbetering van de kwaliteit van de software
- Verhoging van de klanttevredenheid
"Deze Software Requirements Sprint is zeer waardevol gebleken om meerdere redenen; enerzijds hielp het enorm om gestructureerd vanuit een klantbehoefte of klantprobleem naar een mogelijke oplossing te kijken, anderzijds waren deze sessies ook belangrijk om specifieke domeinkennis over te dragen."
Jaap Boekema
Manager Product Development & Operations ENTRNCE
Wat is een Software Requirements Sprint?
Een Software Requirements Sprint is een iteratief proces waarbij het ontwikkelingsteam en de belanghebbenden samenwerken om de vereisten voor het softwareproject vast te stellen en te prioriteren. Het doel is om een gemeenschappelijk begrip te krijgen van wat er gebouwd moet worden en waarom, zodat de ontwikkeling efficiënt en effectief kan worden uitgevoerd.
Een krachtig plan voor softwareontwikkeling.
Wanneer je software gaat ontwikkelen is een duidelijk plan noodzakelijk voor een effectieve uitvoering. Een Software Requirements Sprint resulteert in zo'n plan, bestaande uit verschillende onderdelen.
Een Software Requirement Sprint geeft je inzicht in:
-
Context & visie
. Jouw software-oplossing biedt waarde in een specifieke omgeving, deze wordt beschreven in de context en visie. De visie geeft langetermijndoelen weer en bepaalt de richting voor toekomstige stappen. -
Stakeholders
. Samen creëren we een fictief wereldbeeld met daarin realistische persona's.Deze persona's gebruiken we in onze overleggen en zijn van belang voor het bouwen en testen van de software. -
User story map
. Een user story map toont de product backlog op een transparante manier, inclusief welke user stories bij welke mijlpaal én welke stakeholder horen. -
Technisch systeemoverzicht & randvoorwaarden
. De combinatie van gewenste functionaliteit, koppelingen met externe systemen en non-functionals, bepaalt de software-architectuur. -
Roadmap & calculatie
. De roadmap is een concreet plan met mijlpalen en prioriteiten voor de ontwikkeling van jouw idee of concept. De calculatie geeft inzicht in de benodigde tijd en financiële investering voor de eerste stappen op de opgestelde roadmap.
Context en visie.
Stakeholders.
User story map.
Technisch systeemoverzicht & randvoorwaarden.
Roadmap & calculatie.
Hoe ziet een SRS-rapport eruit?
Case: Filedetectie van het glasvezel- netwerk.
Case: Filedetectie van het glasvezel- netwerk.
De klant wil graag groeien, maar wordt belemmerd door beperkingen in de huidige software. Het behalen van deze groeidoelstellingen kan namelijk alleen als de ERP-software voldoet aan de gewenste functionaliteiten. Maar aan welke functionaliteiten moet de software voldoen?